Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

(500) Days of Summer

  Η ταινία (500) Days of Summer βγήκε στους κινηματογράφους το 2009 με τον ελληνικό τίτλο (500) Μέρες με τη Σάμερ σε σκηνοθεσία του Marc Webb. Προτάθηκε για δύο Χρυσές Σφαίρες.
Πρωταγωνιστές : Joseph Gordon-Levitt , Zooey Deschanel , Geoffrey Arend , Chloe Moretz
  Ο Τομ λίγο μετά το χωρισμό του με την όμορφη Σάμερ ανατρέχει πίσω στις πρώτες μέρες της γνωριμίας τους. Γνωρίστηκαν στην εταιρία για κάρτες όπου και εργάζονταν. Ο Τομ , αθεράπευτα ρομαντικός , ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα τη Σάμερ , μια κοπέλα που δεν πιστεύει στον έρωτα και στις σχέσεις. Σύντομα γνωρίζονται καλύτερα , συνειδητοποιούν ότι έχουν πολλά κοινά και φυσικά δε μένουν μόνο φίλοι. Φαίνεται όμως ότι τα αγκάθια στη σχέση τους ήταν αρκετά ώστε να τους χωρίσουν. Ακούγοντας τις συμβουλές των κολλητών του , καθώς και της μικρότερης αδερφής του , αλλά ακολουθώντας το δικό του ένστικτο , ο Τομ αποφασίζει να ξανακερδίσει τη Σάμερ...
Μη γελιέστε όμως... :
This is not a love story. This is a story about love.
   Δεν έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα ρομαντική ιστορία. Όχι , δε θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Κι αυτό είναι που το διαφοροποιεί από όλες άλλες τις ταινίες - κλισέ. Το tagline τα λέει όλα : Boy meets girl. Boy falls in love. Girl doesn't. Ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της ταινίας είναι η πρωτότυπη ασύγχρονη αφήγηση. Ξεκινάει από το τέλος , τον χωρισμό κι ύστερα γυρνάει πότε στην αρχή , πότε στη μέση και πότε πάλι στο τέλος. Ακριβώς όπως κάποιος , πρόσφατα χωρισμένος , θα έβλεπε τις αναμνήσεις του. Η επιλογή των πρωταγωνιστών είναι πολύ καλή. Ο Joseph Gordon-Levitt (που μοιάζει εκπληκτικά στον Heath Ledger) υποδύεται πολύ καλά τον ρομαντικό Tom και ο ρόλος της Summer πάει γάντι στην Zooey Deschanel. Είναι δύο φρέσκα και ταλαντούχα πρόσωπα με καταπληκτική χημεία μεταξύ τους. Η μουσική είναι πολύ καλή και το χιούμορ πετυχημένο. Μια πολύ καλή ταινία σχετικά με τις σχέσεις , η οποία όμως δίνει ελπίδα στους ρομαντικούς στο τέλος με μία δόση ειρωνείας που μας αφήνει με ένα χαμόγελο στα χείλη.

4 σχόλια:

  1. Την είδα και μου άρεσε... αν και δεν την είδα ως το τέλος γιατί νύσταζα :)))))
    Ωραίες φατσούλες οι πρωταγωνιστές και δεν έχουν ακόμα τυποποιηθεί σε ένα είδος, πράγμα καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχεις δίκιο σ' αυτό που λες , και συμβαίνει συχνά ένας ηθοποιός να έχει παίξει σε δύο-τρεις παρόμοιες ταινίες και μετά να μην μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Ευτυχώς αυτοί οι δύο δεν έχουν πέσει σ' αυτή την παγίδα...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι απο τις αγαπημενες μου ταινιες! μπορω να την βλεπω ξανα και ξανα και να μην βαριεμαι καθολου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς! Είναι μια ταινία που δεν τη βαριέσαι ποτέ! Πρέπει να την έχω δει ήδη δυο - τρεις φορές και θέλω οπωσδήποτε να την ξαναδώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)