Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Red Riding Hood - Η Κοκκινοσκουφίτσα

  Εγώ θα σας μιλήσω για το βιβλίο της Sarah Blakey - Cartwright που βασίστηκε στο σενάριο του David Leslie Johnson , το οποίο εκδόθηκε το 2011 από τις εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες. Ναι , ναι , καλά διαβάσατε , το βιβλίο είναι βασισμένο στην ταινία , που σημαίνει ότι περιέχει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Τέλος πάντων...
  Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε : "Το κτήνος στράφηκε προς το μέρος της και το βλέμμα του συνάντησε τα μάτια της Βάλερι. Τα μάτια του ήταν άγρια και υπέροχα. Μάτια που κοίταζαν μόνο εκείνην". Η Βάλερι, η θαρραλέα κοπέλα με την εντυπωσιακή κόκκινη κάπα που της χάρισε η γιαγιά της, νιώθει ένα επίμονο κάλεσμα: Έλα να φύγουμε μαζί...
Οι κάτοικοι του χωριού, που από χρόνια ζουν με το φόβο του Λύκου, διψασμένοι για εκδίκηση θα ζητήσουν τη βοήθεια του Σόλομον, ενός διάσημου ιερέα κυνηγού λυκανθρώπων. Εκείνος τους αποκαλύπτει ότι το θρυλικό κτήνος ζει ανάμεσά τους. Την ημέρα παίρνει ανθρώπινη μορφή και τις νύχτες, όταν η σελήνη έχει το χρώμα του αίματος, τριγυρίζει στο δάσος και σκοτώνει.
Η Βάλερι αρχίζει να υποπτεύεται ότι αυτό που τη συνδέει με το κτήνος είναι ένας δεσμός τόσο ισχυρός ώστε την καθιστά όχι μόνο ύποπτη αλλά και δόλωμα. Θα μπορούσε το κτήνος να είναι ο Πίτερ, ο μοναχικός και μυστηριώδης νεαρός με τον οποίο είναι ερωτευμένη; Θα μπορούσε να είναι ο γοητευτικός Χένρι, που οι γονείς της τον προορίζουν για άντρα της; Θα μπορούσε...
  Η δική μου περίληψη : Η Βάλερι ζει στο Ντάγκορχορν , ένα μικρό μεσαιωνικό χωριό. Επί χρόνια το χωριό αυτό απειλείται από ένα Λύκο , όμως χάρη σε μια συμφωνία ο Λύκος δεν επιτίθεται στους χωρικούς σε αντάλλαγμα τα καλύτερά τους ζώα. Όταν όμως ο Λύκος δολοφονεί αποτρόπαια την αδερφή της Βάλερι , Λούσι , τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Ένας κυνηγός λυκανθρώπων αποκαλύπτει ότι ο Λύκος παίρνει ανθρώπινη μορφή τη μέρα και κυκλοφορεί ανάμεσά τους. Αυτό θα οδηγήσει σε αλλεπάλληλες υποψίες για το ποιος είναι πραγματικά ο Λύκος. Όταν όμως αυτός θα μιλήσει στη Βάλερι , η κοπέλα υποπτεύεται ότι αποτελεί το δόλωμα και αναρωτιέται αν ο Λύκος είναι ο Πίτερ , με τον οποίο είναι ερωτευμένη  ή ο Χένρι , ο γοητευτικός νεαρός που προορίζεται για σύζυγός της.
  Φυσικά δεν πρόκειται για την αθώα ιστοριούλα όπου η κοκκινοσκουφίτσα παίρνει το καλαθάκι της και πηγαίνει στο σπίτι της γιαγιάς της που είναι άρρωστη. Εντάξει δε λέω , Λύκος υπάρχει , κοκκινοσκουφίτσα υπάρχει , γιαγιά υπάρχει , αλλά εκεί σταματάνε οι ομοιότητες. Μου άρεσε που υπήρχε μυστήριο γύρω από το ποιος είναι ο Λύκος , όπως και το τέλος που είναι απρόσμενο (όμως δεν το αποκαλύπτω , να δείτε την ταινία ή να διαβάσετε το βιβλίο!). Γενικά ωραία ατμόσφαιρα , χωρίς υπερβολές. Ίσως αν δε δινόταν τόση έμφαση στο "ερωτικό τρίγωνο" Βάλερι - Πίτερ - Χένρι να το είχα απολαύσει καλύτερα. Μάλλον προσπάθησαν υπερβολικά να το κάνουν ελκυστικό για εφήβους. Παρ' όλα αυτά ευχάριστο στο διάβασμα , δεν κουράζει.
  Δεν έχω δει την ταινία , οπότε όποιος την έχει δει ας πει τη γνώμη του σε σχόλιο για τη σκηνοθεσία , τους ηθοποιούς , τη μουσική και λοιπά...
 
(ωραία κοπέλα πάντως η Seyfried)

15 σχόλια:

  1. η Seyfried ωραία κοπέλα christina μου αλλά δυστυχώς έχω συνειδητοποιήσει ότι η συμμετοχή της σε ένα έργο είναι εγγύηση για το ότι η ταινία θα είναι επιεικώς πατάτα. τη συγκεκριμένη δεν την έχω δει αλλά σε όσες ταινίες την έχω δει δεν άντεξα να δω το τέλος. τόσο πολύ βαρεθηκα και κουράστικα. ας κάνει κάτι άλλο το κορίτσι (μοντέλο ίσως;) δεν το'χει το υποκριτικό δεν το'χει λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πιστεύεις ότι η Seyfried ήταν κάποτε πολλά υποσχόμενη; εγώ την πρωτοείδα στο Mamma mia , ok τίποτα φοβερό εκτός των ελληνικών τοπίων.
    λοιπόν... για ηθοποιός δεν κάνει , είναι αρκετά όμορφη για μοντέλο , αλλά είναι κοντή (1,60...)
    τι να πεις...;
    ποιες άλλες ταινίες της έχεις δει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο Mamma mia ήταν υποφερτη αλλα ειχε διπλα της Meryl Streep κ ενα τρομερο καστ, ετσι δεν μπορουσε να κανει κ πολλα λάθη.
    την εχω δει στο Letters to Juliet και στο Dear John που ηταν πρωταγωνιστρια.
    οι ομορφες κοντες μπορουν να γινουν μοντελα σε περιοδικα! υπραχει λυση για να γλυτωσουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ;) τις έχω δει κι εγώ αυτές τις δύο ταινίες!
    κατά τη γνώμη μου το Letters to Juliet ήταν απόλυτα προβλέψιμο και ο συμπρωταγωνιστής ανιαρός...
    το Dear John ίσως λίγο καλύτερο , έθιγε και κάποια θέματα , αλλά και πάλι δεν είμαι πολύ του ρομαντικού δράματος....
    εδώ που τα λέμε ... γιατί όχι; τυχερούλα Amanda εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει... γιατί δε γίνεται μοντέλο;; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στο mean girls ήταν πολύ καλή.
    Οι κωμωδίες της ταιριάζουν περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συμφωνώ , στο mean girls ήταν καλή , αλλά της ταίριαζε και η ταινία...
    Τι να πω , περιμένω να δω άλλες ταινίες της... μια κωμωδία μπορεί να της πήγαινε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δηλαδή αν πετύχω πουθενά το mean girls να μην φύγω τρέχοντας ε; :)
    θα το'χω υπόψη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι ναι μην τρέξεις! Οκ δεν είναι και καμιά φοβερή ταινία , αλλά αξίζει να τη δεις! Δείχνει πόσο δήθεν και ψεύτικες είναι μερικές κοπέλες και γενικά τη ζούγκλα που επικρατεί στα λύκεια της Aμερικής (και όχι μόνο...)
    θα δεις Rachel MacAdams , Lindsay Lohan και Amanda Seyfried (προειδοποίησα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει αλλά έχω δει την ταινία κι ενώ είναι ατμοσαφιρική, με ωραίες εικόνες, χρώματα και καλή ανατροπή, δεν αναπτύσσεται έτσι όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να είναι απλά μέτρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή κατά τη γνώμη σου δεν αξίζει να τη δω;
    Πάντως έχει πολλές ομοιότητες με το twilight...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχει ομοιότητες, αφού είναι από την ίδια σκηνοθέτη αλλά, υστερεί ως προς την απόδοση της ιστορίας. Πάντως δες την! Μπορεί να μην ενθουσιαστείς αλλά είναι ευχάριστη όπως και να 'χει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφού το λες θα προσπαθήσω να τη δω με παρέα , έτσι ίσως να την ευχαριστηθώ καλύτερα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φρόντισε μόνο να είναι γυναικοπαρέα! Τουλάχιστον αν δεν σας αρέσει το έργο, να πάρετε μάτι το τεκνό! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παιδιά ποιος είναι ο λύκος τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)