Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Οι Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου - The Tales of Beedle the Bard

   Οι περισσότεροι από σας θα έχετε διαβάσει κάποιο από τα εφτά βιβλία της σειράς Χάρι Πότερ , αν όχι όλα , ή έχετε δει τις εφτά ταινίες που έχουν δημιουργηθεί με βάση τα βιβλία της πλέον γνωστής συγγραφέως J. K. Rowling. Έτσι λοιπόν θα γνωρίζετε ήδη τις περιπέτειες του Χάρι , του Ρον και της Ερμιόνης στο μαγικό σχολείο όπου φοιτούν , το Χόγκουαρτς. Και όσοι έχουν διαβάσει το έβδομο και τελευταίο βιβλίο , τους Κλήρους του Θανάτου , θα έχουν αντιληφθεί την αναφορά στις ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου , το βιβλίο που ο Ντάμπλντορ κληροδότησε στην Ερμιόνη μετά το θάνατό του. Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε στην πραγματικότητα το 2008 στο Λονδίνο και το ίδιο έτος στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση της Καίτης Οικονόμου και εικονογράφηση της ίδιας της συγγραφέως. Περιέχει πέντε ιστορίες , η μία εκ των οποίων παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του έβδομου βιβλίου.
  Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε : Στο βιβλίο "Οι Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου" περιλαμβάνονται πέντε παραμύθια, το καθένα με τους δικούς του ήρωες, που θα σας κάνουν να γελάσετε, να ονειρευτείτε, να διασκεδάσετε αλλά και να… τρομάξετε. Τόσο οι Μαγκλ όσο και οι μάγοι θα απολαύσουν ιδιαίτερα τα σχόλια του καθηγητή Ντάμπλντορ, που φωτίζουν το ηθικό δίδαγμα κάθε ιστορίας, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, μυστικές πτυχές της ζωής στο "Χόγκουαρτς". Ένα αναμφίβολα μαγευτικό βιβλίο, εικονογραφημένο από την ίδια την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που θα αγαπήσουν όλοι οι αναγνώστες του Χάρι Πότερ. 
   Οι ιστορίες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα κλασικά παραμύθια. Μάλιστα διαφέρουν σε κάποια σημεία. Δεν έχουν πάντα αίσιο τέλος και αρκετές φορές αυτό είναι και ανατριχιαστικό , σχεδόν ακατάλληλο για μικρά παιδιά.
  Όλα τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό οργανισμό Children''s High Level Group (CHLG), που έχει στόχο τη βελτίωση της ζωής των απροστάτευτων παιδιών στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)