Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Everybody's fine - Είναι όλοι τους καλά

  Αποφάσισα να σας παρουσιάσω την ταινία Είναι όλοι τους καλά , την οποία είδα πριν λίγες μέρες. Η ταινία ήρθε στον κινηματογράφο το 2009 και αποτελεί ριμέικ ιταλικής ταινίας.
Πρωταγωνιστές : Robert De Niro , Drew Barrymore , Kate Beckinsale , Sam Rockwell , Lucian Maisel 
  Υπόθεση : Ο Φρανκ Γκουντ αντιλαμβάνεται ότι έχει χάσει επαφή με τα τέσσερα παιδιά του , οπότε τα καλεί σε οικογενειακό μπάρμπεκιου , αλλά δεν εμφανίζεται κανείς. Ύστερα παίρνει την απόφαση να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να συναντήσει τον Ντέιβιντ , ένα όχι και τόσο επιτυχημένο ζωγράφο , στη Νέα Υόρκη , την Έιμι που είναι "παντρεμένη" και έχει ένα παιδί και εργάζεται σε διαφημιστική εταιρία , στο Σικάγο , τον Ρόμπερτ , ο οποίος ίσως και να μην είναι διευθυντής ορχήστρας τελικά , στο Ντένβερ , και τέλος τη Ρόζι , που φαίνεται να μένει σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Λας Βέγκας. Αφού ολοκληρώνεται το ταξίδι αυτό ο Φρανκ ανακαλύπτει ότι ίσως και τα πράγματα να μην είναι όπως τα φαντάζεται.
  Η ταινία θίγει το θέμα της υπερβολικής πίεσης που ασκούν κάποιοι γονείς στα παιδιά τους. Ένας τέτοιος γονιός είναι ο Φρανκ , ο οποίος , όπως πιστεύει , τα παιδιά του είναι επιτυχημένα και ευτυχισμένα σύμφωνα με τα σχέδια που ο ίδιος έκανε γι' αυτά. Ο Φρανκ ύστερα από τις επισκέψεις του συνειδητοποιεί ότι τα παιδιά του στην προσπάθειά τους να μην τον απογοητεύσουν λένε το ένα ψέμα μετά το άλλο. Η αλήθεια φανερώνεται σε μια φοβερή στιγμή προς το τέλος της ταινίας , όπου ο Ντε Νίρο συνομιλεί με τα παιδιά του (όπως όμως τα βλέπει αυτός , σαν μικρά παιδιά) ενώ βρίσκεται σε κατάσταση πανικού σ' ένα αεροπλάνο. Η ταινία είναι άκρως συγκινητική και δραματική , αλλά έχει αισιόδοξο τέλος. Ένας συγκλονιστικός Ρόμπερτ Ντε Νίρο , όπως ακριβώς τον έχουμε συνηθίσει , ο οποίος πλαισιώνεται από εξίσου ταλαντούχο καστ.

2 σχόλια:

  1. αν κ δεν ηταν κατι ιδιαιτερο σκηνοθετικα ουτε κατι σεναριακα πρωτοτυπο, πιστευω πως ηταν μια πολυ συγκινητικη ταινια κ ειχε και ωραια μουσικη! Ισως να μην ηταν ο πιο απαιτητικος ρολος που θα μπορουυσε να παιξει ο Ντε Νιρο αλλα φυσικα ηταν πολυ καλος οπως παντα. Η τελευταια σκηνη οπως και η σκηνη στο ονειρο του με τα ανηλικα παιδια του νομιζω οτι ηταν τα πιο δυνατα χαρτια της ταινιας (ειδικα η τελευταια θα ελεγα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μετά τη Μέριλ Στριπ , άλλος ένας ηθοποιός που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και να συγκινήσει ή να ενθουσιάσει το ίδιο. Έχεις δίκιο , δεν ήταν πολύ απαιτητικός ο ρόλος του , αλλά σίγουρα ήταν πολύ συμπαθητικός :)
    Οι σκηνές που λες , όντως από τις πιο ωραίες της ταινίας , εγώ προσωπικά στο τέλος βούρκωσα... :S δεν ξέρω γιατί :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)