Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Sherlock Holmes

  Όλοι μας λίγο πολύ ξέρουμε τον θρυλικό Sherlock και τον βοηθό του , Watson , δημιουργήματα της πένας του συγγραφέα (και γιατρού) sir Arthur Conan Doyle. Πολλές είναι και οι ταινίες που έχουν δημιουργηθεί βάσει των βιβλίων με την πιο τελευταία αυτή του Γκάι Ρίτσι (ναι... ναι... του πρώην της Μαντόνα) που βγήκε το 2009 στις κινηματογραφικές οθόνες. Προτάθηκε για δύο Όσκαρ και ο Robert Downey Jr. κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του.
  Πρωταγωνιστές : Robert Downey Jr. , Jude Law , Rachel McAdams , Mark Strong , Eddie Marsan
  Ο Χολμς και ο Γουότσον , έχοντας συλλάβει τον μυστηριώδη δολοφόνο λόρδο Μπλάκγουντ , είναι σίγουροι πια ότι η υπόθεση έχει κλείσει. Τα πράγματα ανατρέπονται όμως όταν ο Μπλάκγουντ δραπετεύει από τον τάφο του προκαλώντας ταραχή. Έτσι ο Χολμς πρέπει να αναλάβει και πάλι δράση. Από τη μία ο σύντροφός του , Γουότσον , ετοιμάζεται να μετακομίσει με την αρραβωνιαστικιά του και από την άλλη η Άντλερ κάνει την εμφάνισή της αναζητώντας στοιχεία και συμμετέχει ενεργά στην υπόθεση.
  Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν τελείως διαφορετικό Σέρλοκ Χολμς απ' ό,τι έχουμε συνηθίσει... Σ' αυτή την ταινία υπάρχει υπερβολικά πολλή δράση , το απαραίτητο μυστήριο , σε μια όμως υπόθεση που με ξένισε. Απ' όσα ξέρω για τον Σέρλοκ Χολμς δεν αναμείχθηκε σε μυστηριώδεις υποθέσεις όπως αυτή (μπορεί να κάνω και λάθος) και θα τον προτιμούσα σε μια πιο συνηθισμένη. Παρ' όλα αυτά ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και ο Τζουντ Λο είναι εξαιρετικοί , αλλά και η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς δίνει μια καλή ερμηνεία. Ίσως οι φανατικοί αναγνώστες του Σέρλοκ Χολμς να μην δουν με ευχαρίστηση την ταινία , αλλά οι λάτρεις της δράσης και του μυστηρίου θα μείνουν σίγουρα ικανοποιημένοι.
  Αυτό που εγώ περιμένω να δω από τη δεύτερη ταινία που θα βγει τον Δεκέμβριο είναι αν αυτή θα είναι αντάξια της πρώτης και αν είναι δυνατόν και ακόμα καλύτερη.

2 σχόλια:

  1. Jude Law λατρεύω. τον άλλο ούτε να τον φτύσω μετά συγχωρήσεως κιόλας.
    έχω διαβάσει τα άπαντα του Σερλοκ Χολμς πέρυσι και τέτοια υπόθεση δε θυμάμαι... ή την ξέχασα ή είναι διασκεύη. πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να τη δω αυτή την ταινία. γενικά όταν διαβάσω ένα βιβλίο και μ'αρέσει προτιμώ να μένω με τις εικόνες που φαντάστηκα παρά μ'αυτές που έφτιαξαν κάποιοι.
    αυτός που ενσάρκωσε πιο καλά τον Σερλοκ Χολμς ήταν ο εγγλέζος Jeremy Brett (http://en.wikipedia.org/wiki/Jeremy_Brett) που έχει πεθάνει. λένε ότι εκτός απ'την εμφάνιση του έμοιαζε και στην ιδιοσυγκρασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα κατά τη γνώμη μου περισσότερο αξίζει να δεις την ταινία για τις ερμηνείες των Jude Law και Robert Dawney Jr. , παρά για τον ίδιο τον Σέρλοκ Χολμς σαν σύμβολο. Γιατί μην κοροιδευόμαστε αυτό σέρλοκ χολμς δεν ήταν. Το αλλάξανε υπερβολικά... Θα προτιμούσα να τη δω ως απλά ταινία μυστηρίου.
    Ο Jude Law ήταν σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του , αλλά και ο Robert Dawney Jr. ήταν πολύ καλός ως χύμα ντεντέκτιβ.
    Τον Jeremy Brett δεν τον ήξερα! (
    Ευχαριστώ για το link ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)