Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Harry Potter and the Deathly Hallows part 2

  Πόσος καιρός έχει περάσει; Σχεδόν δύο μήνες. Από τότε που η τελευταία ταινία του Χάρι Πότερ βγήκε στον κινηματογράφο , η τελευταία φορά που στριμωχτήκαμε στην ουρά για τα πολυπόθητα εισιτήρια... Το φαινόμενο Χάρι Πότερ τελείωσε... Εφτά βιβλία και οκτώ ταινίες στιγμάτισαν (θετικά) την παιδική ηλικία πολλών εφήβων και όχι μόνο. Η μαγεία όμως δε χάθηκε! ;) Το τελευταίο βιβλίο χωρίστηκε στα δύο , με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο ταινίες. Για να δούμε τη δεύτερη!
  Ο Χάρι , η Ερμιόνη και ο Ρον έχουν δραπετεύσει από το σπίτι των Μαλφόι και βρίσκονται προσωρινά στο σπίτι του Μπιλ και της Φλερ για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Με τη βοήθεια ενός καλικαντζάρου θα εισβάλλουν στην τράπεζα των μάγων , την Γκρίνγκοτς , ώστε να αναζητήσουν έναν ακομη Πεμπτουσιωτή και να τον καταστρέψουν. Ο καλικάντζαρος όμως διαφεύγει με το σπαθί του Γκρίφιντορ. Ύστερα οι τρεις φίλοι φτάνουν στο Χόγκσμιντ απ' όπου περνούν από ένα μυστικό πέρασμα στο Χόγκουαρτς για να βρουν τον επόμενο Πεμπτουσιωτή. Ο Λόρδος Βόλντεμορτ καταφτάνει με τους Θανατοφάγους του για να δώσουν μια άγρια μάχη. Ο Χάρι καταλαβαίνει ότι για να έρθει το τέλος του Βόλντεμορτ πρέπει να θυσιαστεί. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως ακριβώς φαίνονται. Θα καταφέρουν οι τρεις μάγοι να καταστρέψουν τον παντοδύναμο Βόλντεμορτ;
   
  Εννοείται ότι όσοι έχουν μεγαλώσει με το Χάρι Πότερ θα έχουν ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και λύπης μιας και αποχαιρετούν πια τον Χάρι Πότερ. Κατά τη γνώμη μου αυτή η ταινία είναι ίσως και η καλύτερη της σειράς , με ωραία ατμόσφαιρα και δυναμικές ερμηνείες... Είναι το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να δοθεί στην αγαπημένη σειρά. Σε σχέση με το βιβλίο φυσικά και έχει πολλές διαφορές , άλλες πετυχημένες , άλλες όχι... Οι τρεις πρωταγωνιστές που μεγάλωσαν μέσα από τις οκτώ ταινίες παίζουν καλά , αλλά πάντα σκέφτεσαι ότι κάτι λείπει. Μακάρι να κάνουν καριέρα , αν και θα είναι δύσκολο μετά από τις ταινίες αυτές που τους ανέδειξαν. Ο Σνέιπ αναδεικνύεται τραγική φιγούρα και συγκινεί τους πάντες. Το τέλος , το οποίο δείχνει τους ήρωες σε 19 χρόνια το περίμενα σαφώς καλύτερο , η Ερμιόνη είναι ολόιδια και οι υπόλοιποι μοιάζουν περισσότερο και καρικατούρες... Εκπλήξεις φυσικά και δεν υπάρχουν , ειδικά όταν έχεις ήδη διαβάσει το βιβλίο , και το ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα είναι αναπόφευκτο. Για άλλη μια φορά τα ειδικά εφέ είναι καταπληκτικά και σου δίνουν την εντύπωση πως ό,τι βλέπεις είναι αληθινό. Το 3D θα μπορούσε και να μην υπάρχει , αλλά δεν παύει να δίνει κάτι παραπάνω στο ήδη ωραίο θέαμα. Στην αίθουσα όπου είδαμε την ταινία , η οποία ομολογουμένως ήταν φίσκα , δεν έλειψαν και τα χειροκροτήματα σε αρκετά σημεία της ταινίας , όσοι είδαν την ταινία θα καταλάβουν.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)