Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Horrible Bosses - Αφεντικά για σκότωμα

  Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είδα σε θερινό κινηματογράφο τη μαύρη κωμωδία Horrible Bosses που βγήκε στους κινηματογράφους με τον ελληνικό τίτλο Αφεντικά για σκότωμα. Αν και δεν περίμενα να δω κάτι το φοβερό , υπέκυψα για χάρη της παρέας. Σκηνοθέτης ο Seth Gordon.
Πρωταγωνιστές : Jason Bateman , Charlie Day , Jason Sudeikis , Kevin Spacey , Jennifer Aniston , Colin Farrell , Jamie Foxx
  Ο Νικ περιμένει πολύ καιρό μια προαγωγή από τον σαδιστή προϊστάμενό του , όμως αντί γι' αυτό πρέπει να υπομένει τα βασανιστικά του καπρίτσια. Ο αρραβωνιασμένος Ντέιλ που εργάζεται ως βοηθός οδοντιάτρου , προσπαθεί να γλιτώσει από τους ερωτικούς εκβιασμούς της αφεντικίνας του για να μη χαλάσει τον αρραβώνα του. Ο Κερτ πρέπει να αντιμετωπίσει το νέο του αφεντικό , έναν ναρκομανή , ο οποίος με στόχο τα χρήματα σχεδιάζει να ρίξει τοξικά απόβλητα σε μία περιοχή και να απολύσει υπαλλήλους για τον ένα και μοναδικό λόγο ότι τον ανατριχιάζουν. Μην μπορώντας πια να ανεχτούν τα αφεντικά τους , οι τρεις φίλοι παίρνουν την απόφαση να τους δολοφονήσουν. Ακολουθώντας τη συμβουλή ενός αμφιβόλου εμπιστοσύνης δολοφόνου , σχεδιάζουν να δολοφονήσουν ο καθένας το αφεντικό του άλλου. Όσο οργανωμένο κι αν είναι όμως ένα σχέδιο , υπάρχει πάντα κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα.
  Ομολογώ πως η ιδέα είναι πολύ καλή και προσφέρεται για μια εξίσου καλή ταινία. Και θα μπορούσε να είναι μία καλή μαύρη κωμωδία , αν οι παραγωγοί δεν επέλεγαν τον εύκολο δρόμο του χαβαλέ και της παρεξήγησης. Έχουμε να κάνουμε με μία ταινία όπου μια συνηθισμένη ανδροπαρέα που πίνει και λέει αισχρά αστεία σχεδιάζει να δολοφονήσει τρία αφεντικά. Κάπου από τη μέση προς το τέλος μπαίνει και η παρεξήγηση. Περίμενα να είναι πολύ πιο αστεία , παρ' όλα αυτά δεν έλειψαν οι ξεκαρδιστικές σκηνές , αν και αρκετές ήταν κάπως προβλέψιμες. Ευτυχώς το δυνατό καστ καλύπτει κάποιες από τις τρύπες και τις υπερβολές του σεναρίου. Υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη βαρύτητα στους μικρότερους ρόλους των αφεντικών , αφού βλέπουμε έναν Kevin Spacey τύραννο , έναν κόντρα ρόλο για τη Jennifer Aniston , κι έναν τελείως διαφορετικό Colin Farrell. Από τους λιγότερο γνωστούς πρωταγωνιστές ξεχωρίζει ο Charlie Day , ο οποίος είναι εκφραστικότατος και η ψιλή φωνή του ξεκαρδιστική , αν όχι κάποιες φορές εκνευριστική. Η συμβουλή μου είναι να τη δείτε αν σας αρέσει το αμερικάνικο χιούμορ ή απλώς θέλετε να περάσετε μια ευχάριστη βραδιά με την παρέα σας.

2 σχόλια:

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)