Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Το Χρονικό της Νάρνια - Το άλογο και το αγόρι του (βιβλίο 3)

The Chronicles of Narnia - The horse and his boy

  Εδώ είμαι και πάλι για να παρουσιάσω ένα ακόμη βιβλίο της σειράς Το Χρονικό της Νάρνια. Έφτυσα αίμα για να το βρω , έψαξα σε βιβλιοπωλεία , αλλά απ' ό,τι φαίνεται οι εκδόσεις Κέδρος , από τις οποίες κυκλοφορούν όλα τα βιβλία της σειράς , δεν εκδίδουν αυτό το βιβλίο πια. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω , πάντως το θέμα είναι ότι η βιβλιοθήκη της γειτονιάς μου το είχε και εγώ είμαι εδώ για να σας το παρουσιάσω. 
  Το άλογο και το αγόρι του λοιπόν πρωτοεκδόθηκε στην Αγγλία το 1954 και στην Ελλάδα κυκλοφόρησε το 1982 σε μετάφραση της Τζένης Μαστοράκη και εικονογράφηση της Pauline Baynes.
  Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε : Ο άγριος καλπασμός προς την ελευθερία! Η Νάρνια… όπου τα άλογα μιλούν… όπου συνεχώς εξυφαίνονται συνωμοσίες… όπου η μοίρα προσμένει. Σε ένα απεγνωσμένο ταξίδι, δύο φυγάδες συναντιούνται και ενώνουν τις δυνάμεις τους. Αν και το μόνο που θέλουν είναι να ξεφύγουν απ’ τη σκληρή ζωή τους, σύντομα βρίσκονται στο επίκεντρο μιας τρομερής μάχης. Είναι η μάχη που θα καθορίσει τη μοίρα τους αλλά και το πεπρωμένο της ίδιας της Νάρνια.
  
  Η δική μου περίληψη : Ο Σάστα μένει σε μια φτωχική καλύβα με τον άνθρωπο που νομίζει για πατέρα του. Ξαφνικά η ζωή του αλλάζει όταν μαθαίνει ότι κατάγεται από το Βορρά και πως ο ψαράς που τον ανάγκαζε να δουλεύει γι' αυτόν δεν είναι πατέρας του. Έτσι αποφασίζει να φύγει με ένα Άλογο Που Μιλάει και να κατευθυνθούν στη Νάρνια. Στο δρόμο θα συναντήσουν μια αρχοντοπούλα , την Άραβις , που το έχει σκάσει κι εκείνη από το σπίτι της με ένα Άλογο Που Μιλάει , έτσι ώστε να μην παντρευτεί έναν γέρο βεζίρη. Το ταξίδι τους θα είναι μακρύ και δύσκολο , μα όταν φτάσουν στην Αρχελάνδη (κοντά στη Νάρνια δηλαδή) μια μεγάλη μάχη θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο στην ιστορία.
  
  Οι παραμυθένιες ιστορίες του Κ.Σ.Λιούις συνεχίζουν να μας συνεπαίρνουν και να μας μεταφέρουν στο φανταστικό κόσμο της Νάρνια. Η τρίτη ιστορία , η οποία εκδόθηκε πέμπτη , λαμβάνει χώρα στη Νάρνια την εποχή που βασίλευαν ο Πήτερ , η Σούζαν , ο Έντμουντ και η Λούση. Μάλιστα οι τρεις τελευταίοι εμφανίζονται και σ' αυτό το βιβλίο , μιλάνε και συμμετέχουν ενεργά , αλλά η ιστορία επικεντρώνεται στο Σάστα και την Άραβις. Η εικονογράφηση για άλλη μια φορά είναι εξαιρετική και το εξώφυλλο ελκύει τον αναγνώστη από την πρώτη στιγμή.


  1. Το Χρονικό της Νάρνια - ο ανεψιός του μάγου
  2. Το Χρονικό της Νάρνια - το λιοντάρι η μάγισσα και η ντουλάπα
  3. Το Χρονικό της Νάρνια - το άλογο και το αγόρι του
  4. Το Χρονικό της Νάρνια - ο πρίγκιπας Κασπιανός
  5. Το Χρονικό της Νάρνια - ο ταξιδιώτης της Αυγής (ετοιμάζεται παρουσίαση)
  6. Το Χρονικό της Νάρνια - ο ασημένιος θρόνος
  7. Το Χρονικό της Νάρνια - η τελευταία μάχη
 
The Chronicles of Narnia - The horse and his boy
The Chronicles of Narnia - The horse and his boy
The Chronicles of Narnia - The horse and his boy
The Chronicles of Narnia - The horse and his boy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)