Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Η Σάλι Λόκχαρτ και τα ρουμπίνια στις στάχτες - the ruby in the smoke (βιβλίο 1)

  Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας και του μυστηρίου , τότε αυτό το βιβλίο σας ενδιαφέρει. Είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Σάλι Λόκχαρτ που αποτελείται από τέσσερα βιβλία. Συγγραφέας είναι ο Φίλιπ Πούλμαν , γνωστός από την Τριλογία του Κόσμου , αφού το πρώτο βιβλίο της Τριλογίας μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη (Αστέρι του Βορρά).
  Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε : Η Σάλι Λόκχαρτ είναι δεκαέξι ετών , ορφανή και μόλις σκότωσε έναν άνθρωπο. Όχι με κάποιο όπλο , αλλά με τρεις λέξεις : "Οι Επτά Ευχές" . Δυστυχώς δεν έχει ιδέα τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις και γιατί ο συνεργάτης του νεκρού πατέρα της πέθανε από το φόβο του στο άκουσμά τους. Το μόνο που ξέρει είναι πως θα κάνει τα πάντα , θα ψάξει παντού για να το μάθει... Ένα νεανικό μυθιστόρημα μυστηρίου γεμάτο παράξενες επιστολές, σοκάκια με τρωκτικά, θανατηφόρους καπνούς οπίου, και στη μέση όλων αυτών ένα πολύτιμο πετράδι, βουτηγμένο στο αίμα.
  Η δική μου περίληψη : Στο πρώτο αυτό βιβλίο της σειράς που είναι αφιερωμένη στη Σάλι Λόκχαρτ , βλέπουμε τη νεαρή ηρωίδα εμφανώς συντετριμμένη από το χαμό του πατέρα της. Θέλοντας να μάθει περισσότερα για ένα σημείωμα που έλαβε αποφασίζει να ψάξει παντού. Ενώ μια ηλικιωμένη κυρία την καταδιώκει οδηγείται στη γνωριμία της με ένα νεαρό φωτογράφο που θα της προσφέρει προστασία σε αντάλλαγμα τις επιχειρηματικές της ιδέες για το κατάστημά του. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι ένα κατακόκκινο πετράδι είναι ο λόγος για όσα της συμβαίνουν και θα το αναζητήσει με απρόβλεπτες συνέπειες.
  Το βιβλίο αυτό ξεχειλίζει περιπέτεια , μυστήριο , αγωνία , φαντασία και ανατροπές. Αναδεικνύει την ικανότητα του βραβευμένου συγγραφέα , αφού χάρη στις λεπτομερείς του περιγραφές μεταφερόμαστε στο Λονδίνο του 1872. Ο αναγνώστης νιώθει ότι είναι μέρος της , συνομιλεί με τους ήρωες , ελέγχει τη ροή της ιστορίας. Eίναι κρίμα που αυτή η σειρά δεν είναι τόσο γνωστή στο κοινό.


Εκτός από αυτό το βιβλίο έχουν κυκλοφορήσει άλλα τρία τα οποία είναι τα εξής:
2. Η Σάλι Λόκχαρτ και ο μάγος του Βορρά (the shadow in the North)
3. Η Σάλι Λόκχαρτ και η τίγρη στο πηγάδι (the tiger in the well)
4. Η Σάλι Λόκχαρτ και η ξυπόλητη πριγκίπισσα (the tin princess)


Sally Lockhart - the ruby in the smoke / Σάλι Λόκχαρτ και τα ρουμπίνια στις στάχτες (αγγλικά)

    2 σχόλια:

    Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)