Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Η Σάλι Λόκχαρτ και ο Μάγος του Βορρά - the shadow in the North (βιβλίο 2)

  Μόλις διάβασα το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Σάλι Λόκχαρτ" με τίτλο "ο Μάγος του Βορρά". Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση της Ρένιας Τουρκολιά - Κυδωνιέως.
  Ο Τζιμ Τέιλορ, του Γραφείου Ιδιωτικών Ερευνών Γκάρλαντ, βρίσκεται μπλεγμένος σε επικίνδυνες δουλειές της υψηλής κοινωνίας. Ο βιομήχανος Άξελ Μπέλμαν ετοιμάζεται να συνάψει γάμο με μια νεαρή αριστοκράτισσα, η οποία θα προτιμούσε μάλλον να πεθάνει παρά να τον παντρευτεί… Στο μεταξύ, η συνέταιρος του Τζιμ, η δεσποινίς Σάλι Λόκχαρτ, κάνει έρευνες για κάποιες περίεργες υποθέσεις που πολλοί θα ήθελαν να μείνουν κρυφές. Οι ενέργειες και των δύο τούς οδηγούν στην καρδιά των επιχειρήσεων του Μπέλμαν, και αργότερα, στο τρομακτικό μυστικό που κρύβεται στο βορρά… Ένα συναρπαστικό μυστήριο με φόντο τη βικτοριανή κοινωνία, όπου ένας δολοφόνος κρατάει στο χέρι τον κόσμο της αριστοκρατίας…
  Άλλο ένα αριστούργημα του Φίλιπ Πούλμαν βρέθηκε στα χέρια μου και η αλήθεια είναι πως το καταβρόχθισα χωρίς δεύτερη σκέψη. Και είχα μεγάλο δίκιο , καθώς το δεύτερο βιβλίο ξεπερνάει (κατά τη γνώμη μου) το πρώτο στο μυστήριο και την περιπέτεια. Μπορεί οι περιγραφές να έρχονται σε δεύτερη μοίρα , αλλά δεν παύουν να συναρπάζουν , όπως ακριβώς και στο πρώτο βιβλίο. Κυριαρχούν λοιπόν οι ανατροπές , το μυστήριο και η περιπέτεια , καθώς και η αναπάντεχη και οδυνηρή κατάληξη που ξεχειλίζει από εκδίκηση και αυτοδικία. 
  Ανυπομονώ να δω και δικές σας κριτικές για το βιβλίο , όπως και για τα υπόλοιπα που σας έχω παρουσιάσει. Όσον αφορά εμένα , επιστρέφω πολύ σύντομα με πολλές προτάσεις για σας!

Εκτός από αυτό το βιβλίο έχουν κυκλοφορήσει άλλα τρία τα οποία είναι τα εξής :


Sally Lockhart - the shadow in the north / Σάλι Λόκχαρτ και ο μάγος του Βορρά

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)