Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Bridge to Terabithia - Η γέφυρα για την Τεραμπίθια

  Η ταινία Η γέφυρα για την Τεραμπίθια είναι αμερικανικής παραγωγής (Walt Disney Pictures σε συνεργασία με τη Walden Media) του 2007 σε σκηνοθεσία του Γκάμπορ Τσούπο. Είναι βασισμένη στο αγαπημένο ομότιτλο βιβλίο της Κάθριν Πάτερσον.
  Πρωταγωνιστούν : Τζος Χάτσερσον , Άννα Σοφία Ρομπ , Λόρεν Κλίντον , Ζόη Ντεσανέλ , Τζεν Γουλφ , Ρόμπερτ Πάτρικ. 
  Ο Τζες είναι μαθητής του δημοτικού , έχει ταλέντο στη ζωγραφική , αλλά η οικογένειά του είναι φτωχή και στο σχολείο πολλές φορές γίνεται θύμα νταήδων. Η ζωή του Τζες θα αλλάξει με τον ερχομό μιας νέας μαθήτριας και γειτόνισσας, της Λέσλι , με την οποία θα δημιουργήσει μια στενή φιλία. Μαζί θα δημιουργήσουν την Τεραμπίθια , έναν φανταστικό κόσμο τον οποίο κυβερνούν και προστατεύουν από διάφορα φανταστικά τέρατα. Ώσπου ξαφνικά συμβαίνει ένα τραγικό γεγονός και όλα αλλάζουν.
  Μια ταινία που ξεχειλίζει από φαντασία και περιπέτεια , ιδανική για παιδιά και εφήβους. Το τέλος είναι πολύ συγκινητικό , σχεδόν καθόλου αναμενόμενο με μια γλυκιά , όμως ανατροπή. Οι πρωταγωνιστές παίζουν πολύ καλά και τα special effects είναι αρκετά καλά. Ακριβώς όπως θα τα φανταζόταν ένα παιδί.
Εγώ προσωπικά έχω δει δύο φορές την ταινία και κάθε φορά την ευχαριστήθηκα το ίδιο. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να μην τη δει κανείς...

5 σχόλια:

  1. Exo di tin tenia kai pragmati to telos ine poli oreo....................opou eki vlepis pos oi kakoi i an thelete oi dithen kakoi ginonte kaloi kai dixnoun ton kalo tous eafto........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου :)
    Σε παρακαλώ μην γράφεις με greeklish
    Τέλος πάντων δεν είναι και πολύ μεγάλο πρόβλημα!
    Όντως είναι πολύ ωραίο το τέλος , αλλά και συγκινητικό όπως και λέω και στο κείμενο πάνω , αφού συμβαίνει ένα τραγικό γεγονός (καλύτερα να μην το αποκαλύψουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι εμενα μου αρεσε η ταινια και το τελος...νταξει μπορουσε να'ναι και καλυτερη αν εβαζε πιο πολυ εμφαση ο σκηνοθετης στα γεγονοτα ή κατι τετοιο, αλλα και παλι ειναι απο τις πιο καλες ταινιες φαντασιας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως! Συμφωνώ απόλυτα! :) (το είχα ψιλοξεχάσει αυτό το σχόλιο... :S )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ηταν παρα πολυ ωραια! =) την παιζει και σημερα 8/9/2012 στο Star στις 9η ωρα το βραδυ μην το χασετε...ειναι φανταστικη ειναι η δευερη φορα που 6α την δω<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)