Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

The Adjustment Bureau - Οι ρυθμιστές

  Μια ακόμη ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2011 που γνώρισε εμπορική επιτυχία είναι Οι Ρυθμιστές ή αλλιώς The Adjustment Bureau του Τζορτζ Νόλφι. Κατά τη γνώμη μου η ιδέα είναι έξυπνη και ευρηματική, αλλά το αποτέλεσμα είναι κάπως κατώτερο, δεν παύει όμως να είναι ψυχαγωγικό.
Πρωταγωνιστές : Emily Blunt, Matt Damon
  Ένας πολλά υποσχόμενος πολιτικός και μια ταλαντούχα χορεύτρια, ο Ντέιβιντ και η Ελίζ, γνωρίζονται τυχαία και ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Όμως οι δρόμοι τους χωρίζουν με τη βία, καθώς μια ομάδα ανθρώπων που καθορίζουν τη μοίρα προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να τους χωρίσουν. Κι αυτό γιατί η σχέση τους είναι ικανή να επηρεάσει την εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας. Έτσι ο Ντέιβιντ βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Να ακολουθήσει το πεπρωμένο που άλλοι έχουν καθορίσει γι' αυτόν, ή να παλέψει για την ανατροπή του.
  Η κύρια ιδέα της ταινίας έχει φιλοσοφηθεί άπειρες φορές στο παρελθόν. Το να ελέγχονται οι αποφάσεις και οι ιδέες μας από ένα ανώτερο σύστημα. Είναι από τις ιδέες που αποτελούν τροφή για σκέψη και κάνουν τη φαντασία μας να οργιάζει. Έτσι και στους Ρυθμιστές, μια ομάδα ανθρώπων ελέγχουν τις ζωές των πολιτών ώστε να μην αποκλίνουν από το σχέδιο που έχει οριστεί γι' αυτούς. Οι συγκεκριμένοι κυριούληδες που φαίνονται και στη φωτογραφία φορούν καπαρντίνες και καπελάκια, δύσκολα διαφέρουν από πράκτορες.
  Ας τα τοποθετήσουμε όλα αυτά λοιπόν στην ιστορία μας. Ο Ντέιβιντ, ένας φιλόδοξος πολιτικός, τυχαία γνωρίζει μια όμορφη μπαλαρίνα την Ελίζ και ερωτεύονται κεραυνοβόλα, αναγκάζονται να χωρίσουν όμως μετά την ανάμειξη των ρυθμιστών... Δε θα το αφήσουν έτσι, θα προσπαθήσουν, τα εμπόδια θα συνεχίσουν να επανέρχονται στο προσκήνιο, έτσι για να υπάρχει και μια αγωνία βρε αδερφέ, μέχρι να δοθεί η τελική μάχη.
  Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι έχει μια κάποια χημεία. Η Έμιλι Μπλαντ εμφανίζεται πιο όμορφη από ποτέ, πρέπει να της το αναγνωρίσουμε αυτό. Ο Ματ Ντέιμον δεν με τρελαίνει, συνηθισμένο θα τον έλεγα...
Όσο για τους Ρυθμιστές, πολύ άγριοι ρε παιδί μου... Σκιάχτηκα...
Η ταινία γενικά περνά γρήγορα και ευχάριστα, φέρνει εις πέρας το σκοπό της να ψυχαγωγήσει.
Το τέλος από την άλλη είναι απόλυτα αναμενόμενο. Και να σας το πω δηλαδή δε θα αλλάξει κάτι... Δε θα το πω όμως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)