Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Τα στενά παπούτσια

  Το βιβλίο Τα στενά παπούτσια της Ζωρζ Σαρή πρωτοκυκλοφόρησε το 1979 από τις εκδόσεις Κέδρος. Πλέον κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη (1992).
   Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε : Στη Βαγία, ένα γραφικό χωριουδάκι της Αίγινας. Η Ζωή, δώδεκα χρονών κοριτσάκι, θα γνωρίσει τον Παναγιώτη, που είναι κι αυτός δώδεκα χρονών. Θα ταιριάξουν, θα γίνουν φίλοι, θα αγαπηθούν. Παίζουν μαζί, ονειρεύονται τα ίδια όνειρα -τα όνειρα όλων των παιδιών είναι ίδια. Όταν μεγαλώσουν, θα παντρευτούν, το πιο όμορφο όνειρο...1936, μια χρονιά που οι άνθρωποι ζουν ανέμελα, μοικροί και μεγάλοι. Η Ζωή και ο Παναγιώτης βιάζονται να μεγαλώσουν. Πιστεύουν πως και οι μεγάλοι είναι το ίδιο ευτυχισμένοι σαν τα παιδιά. Βιάζονται. Α, δεν έχει. Πρέπει να παντρευτούν, φέτος, τώρα. Σκαρώνουν ένα γάμο... Παιδιά δεν είναι; Η Ζωή νύφη. Μα τα πράγματα θα εξελιχθούν αλλιώς...
  Η δική μου περίληψη : Την ιστορία αφηγείται ο Παναγιώτης που ζει στη Βαγία , ένα μικρό χωριό στην Αίγινα. Η οικογένειά του είναι πολυμελής και αρκετά συντηρητική , σε αντίθεση με την οικογένεια που φιλοξενούν κάθε καλοκαίρι που προέρχεται από την Αθήνα. Από την παρέα των παιδιών ξεχωρίζει αυτή του Παναγιώτη και της Ζωής που θα καταλήξει σε έναν αλλόκοτο και συνάμα κωμικό ... γάμο!
  Ένα βιβλίο για το καλοκαίρι , την ξεγνοιασιά και την παιδική αθωότητα. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται , οι άνθρωποι του χωριού και οι άνθρωποι της πόλης , οι μεγάλοι και τα παιδιά. Παράλληλα είναι ένα βιβλίο με χιούμορ και κωμικές στιγμές , αστείες καταστάσεις και γέλιο. Την πλευρά αυτή του βιβλίου προδίδει το εξώφυλλο των εκδόσεων Κέδρος που θα δείτε δεξιά. Ένα ακόμα φοβερό βιβλίο της Ζωρζ Σαρή που θα σας κρατήσει συντροφιά το καλοκαίρι.

Άλλα βιβλία της Ζωρζ Σαρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)