Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ζουμ

  Το Ζουμ της Ζωρζ Σαρή εκδόθηκε το 1994 από τις εκδόσεις Πατάκη και στηρίζεται σε πραγματική ιστορία.  Όπως λέει και η συγγραφέας στον πρόλογο , το βιβλίο της έχει στηριχτεί στην ταινία που γύρισε , όμως πολλά από τα γεγονότα που εξιστορούνται σ' αυτό είναι φανταστικά. Ίσως να μην είναι από τα πιο γνωστά βιβλία της Ζωρζ Σαρή , όμως είναι ένας μικρός θησαυρός.
  Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε : Ένα φιλμ μυστηρίου γυρίζεται στο Γαλαξίδι. Πρωταγωνιστές ο δωδεκάχρονος Πέτρος και η μεγάλη ηθοποιός Ψαροπούλη. Μέσα στο φιλμ "γιαγιά" και "εγγονός" ζούνε μονοιασμένοι. Έξω στην αληθινή ζωή , η γριά ηθοποιός ζηλεύει τον Πέτρο και ο Πέτρος δε χωνεύει τη γριά.  Συγκρούονται. Οι άλλοι ηθοποιοί και το συνεργείο παρακολουθούν με αγωνία τη διαμάχη τους. Πώς να τελειώσουν ομαλά τα γυρίσματα του φιλμ , αν δε συμφιλιωθούν οι δυο πρωταγωνιστές; Στη συμφιλίωση αυτή ίσως βοηθήσει ένα άλλο μυστήριο: το κεφάλι της αρχαίας Κόρης...

   Το βιβλίο που στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα διεισδύει στα γυρίσματα μιας ελληνικής ταινίας στο Γαλαξίδι. Πότε στην ταινία , πότε στην πραγματική ζωή των ηθοποιών , αλλά και των συντελεστών. Η εξέλιξη της ιστορίας (της ταινίας) μπερδεύεται με ό,τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες. Οι πρωταγωνιστές , γιαγιά και εγγονός , στο φιλμ είναι αγαπημένοι. Στην πραγματικότητα τους χωρίζει η ζήλεια και το μίσος. Για να ολοκληρωθεί η ταινία ομαλά , πρέπει να συμφιλιωθούν. Παράλληλα δημιουργούνται και έρωτες , πολλές φορές τελείως αντίθετοι από αυτούς της ταινίας. Αλλά αυτά γίνονται συχνά κατά τη διάρκεια γυρισμάτων. Ένα μυστήριο θα ταράξει τα γυρίσματα της ταινίας , όμως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη συμφιλίωση των δύο πρωταγωνιστών.
Ένα διαφορετικό βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε...


Άλλα βιβλία της Ζωρζ Σαρή 

2 σχόλια:

  1. Αυτό το βιβλίο για έναν περίεργο λόγο υπάρχει στη βιβλιοθήκη μου.Πρέπει κάποτε να το διαβάσω ! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ φυσικά... θα έχει πιάσει αράχνες το καημένο! :P
    Πάντως καλό είναι , αν και θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με άλλα βιβλία της Ζωρζ Σαρή , όπως το ψέμα , το χορό της ζωής , τα στενά παπούτσια , τα γενέθλια και το όταν ο ήλιος. Έχεις διαβάσει κάποιο βιβλίο της; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)