Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Ο χορός της ζωής

   Ο χορός της ζωής είναι ένα ακόμη βιβλίο της Ζωρζ Σαρή που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1998 από τις εκδόσεις Πατάκη. Έχει βραβευθεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το περιεχόμενό του είναι κυρίως αυτοβιογραφικό.
  Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε : Σ' ένα Παρίσι παγωμένο , πεινασμένο και συχνά αφιλόξενο , η εικοσάχρονη Χριστίνα αγωνίζεται να επιζήσει. Θέλει πάνω απ' όλα να γίνει ηθοποιός. Ωστόσο πρέπει καταρχήν να βρει στέγη και τροφή. Πότε αισιόδοξη ελπίζει , πότε νοσταλγεί την Αθήνα της , τους φίλους της , το σπίτι της , που ένας πόλεμος γκρέμισε. Και τότε κλαίει... Όμως θυμάται τα λόγια της μητέρας της "μετά τη βροχή καλοκαιρία" και συνεχίζει τον ανηφορικό της δρόμο για να φτάσει στην κορυφή...!
  Η δική μου περίληψη : Η Χριστίνα αποφασίζει να αναζητήσει την τύχη της στο Παρίσι. Πράγματι εκεί βρίσκει αρκετές ευκαιρίες , αλλά η επιβίωσή της θα είναι δύσκολη. Θα χρειαστεί να κάνει πολλές άλλες δουλειές και ισχυρές οικονομίες για να σταθεί στα πόδια της και να γίνει μια επιτυχημένη ηθοποιός και να ακολουθήσει το όνειρό της. Θα τα καταφέρει;
  Κατά τη γνώμη μου ο χορός της ζωής αποτελεί ένα από τα καλύτερα βιβλία της Ζωρζ Σαρή. Εξιστορεί τους αγώνες της νεαρής Χριστίνας να ξεχωρίσει σαν ηθοποιός σε μια ξένη χώρα όπου αρχίζει από το μηδέν. Οι περιγραφές είναι εξαιρετικές και κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Στην ιστορία η Χριστίνα πρέπει να κάνει τις σωστές επιλογές , όπως και κάθε νέος άνθρωπος που επιδιώκει να φτάσει στην κορυφή. Ένα ωραίο βιβλίο που θα σας κρατήσει συντροφιά τα κρύα βράδια του χειμώνα (επειδή και το Παρίσι στην ιστορία είναι παγωμένο , όχι τίποτα άλλο). Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι αυτοβιογραφικό , όπως και τα περισσότερα βιβλία της Ζωρζ Σαρή.

2 σχόλια:

  1. Παρίσι??
    Αύριο μεθαύριο θα είναι και στα χέρια μου. Χιχι :P
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα :P οπότε σε τρεις - τέσσερις μέρες που θα το έχεις τελειώσει περιμένω και τη δική σου γνώμη!! :D
    Αχ ωραίο το Παρίσι... όλοι πρέπει να πάμε κάποια στιγμή!
    Φιλιά πολλά και καλό σου βράδυ! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)