Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Inkheart - Ο Μελανόκαρδος

  Το βιβλίο της Κορνέλια Φούνκε (Cornelia Funke) από τη Γερμανία Ο Μελανόκαρδος πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2004 από τις Εκδόσεις Λιβάνη με εικονογράφηση της συγγραφέως. Η ιστορία έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο.
  Ο Μόρτιμερ και η Μέγκι , η κόρη του , έχουν ένα εκπληκτικό χάρισμα. Έχουν τη δυνατότητα να ζωντανεύουν ήρωες βιβλίων διαβάζοντας τα δυνατά. Το χάρισμά τους αυτό φαίνεται δελεαστικό αλλά στην περίπτωσή τους είναι μεγάλος μπελάς , αφού είναι αναγκασμένοι να κρύβονται από τον Αιγόκερω , ένα μοχθηρό ήρωα που έχει βγει από το βιβλίο του.
  Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να ζωντανέψουν τους ήρωες του αγαπημένου τους βιβλίου και να μιλήσουν μαζί τους. Το βιβλίο παρουσιάζει τις συνέπειες αυτής της πράξης. Ένα βιβλίο με μπόλικη φαντασία , καλογραμμένο και πρωτότυπο , με ζωντανές περιγραφές και παραστατικούς διαλόγους που σου δίνουν την εντύπωση πως συμμετέχεις στην ιστορία. Η μετάφραση είναι πολύ καλή και σε γενικές γραμμές το βιβλίο είναι πολύ καλό και απόλυτα χορταστικό. 
Δυστυχώς δεν έχω δει την ταινία , η οποία έχω ακούσει πως είναι εξίσου καλή , αλλά αν την δω στο κοντινό μέλλον σίγουρα θα δείτε μια κριτική της δημοσιευμένη εδώ. Αν όμως την έχετε δει θα ήταν μια καλή ιδέα να δημοσιεύσετε μια κριτική σε σχόλιο.

1 σχόλιο:

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)