Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides

  Φέτος βγήκε στον κινηματογράφο η τέταρτη ταινία της σειράς ταινιών Οι Πειρατές της Καραϊβικής με τον τίτλο Σε Άγνωστα Νερά. Ο Johnny Depp διατήρησε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως Captain Jack Sparrow , όμως η Keira Knightley και ο Orlando Bloom έδωσαν τη θέση τους στην Penélope Cruz και στον Ian McShane.
Πρωταγωνιστές : Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane, Judi Dench
  Ο κάπτεν Τζακ Σπάροου γνωρίζοντας ότι ένας απατεώνας τον υποδύεται με σκοπό να συγκεντρώσει πλήρωμα , ψάχνει να τον βρει. Αυτός τελικά δεν είναι άλλος από την Αντζέλικα ,  μια θερμόαιμη και γοητευτική ξιφομάχο από το παρελθόν. Ο Σπάροου δίχως να το καταλάβει θα βρεθεί αιχμάλωτος στο πλοίο του μοχθηρού Μαυρογένη που κατευθύνεται προς την Πηγή της Νεότητας. Αναγκασμένος να συνυπάρξει μαζί της αναρωτιέται όλο και πιο πολύ αν ενδιαφέρεται γι' αυτόν ή τον χρησιμοποιεί για τους σκοπούς της. Οι πειρατές σύντομα συνειδητοποιούν ότι για να πιει κανείς νερό από την Πηγή της Νεότητας χρειάζεται ένα δάκρυ γοργόνας , γι' αυτό αιχμαλωτίζουν μία , ύστερα από μια θεαματική σκηνή. Δε γνωρίζουν όμως τα σχέδια των Ισπανών και των Άγγλων που αναζητούν κι αυτοί την Πηγή της Νεότητας , με τους δεύτερους μάλιστα να έχουν καπετάνιο το γνωστό μας Μπαρμπόσα.
  Στην τέταρτη αυτή ταινία όπου κυριολεκτικά βομβαρδιζόμαστε με ειδικά εφέ , κάτι που τονίζει και το σχεδόν άχρηστο 3D , δεν έχεις και πολλές εκπλήξεις να περιμένεις. Εντάξει , ο Τζόνι Ντεπ για άλλη μια φορά είναι καταπληκτικός και ξεκαρδιστικός , και αποδεικνύει πόσο του πάει ο ρόλος του συγκεκριμένου πειρατή. Ωραία , επανεμφανίζεται ο Τζέφρι Ρας ως καπετάνιος Μπαρμπόσα. Όλα αυτά μου δείχνουν όμως έλλειψη φαντασίας και ευρηματικότητας. Η πιο εντυπωσιακή σκηνή με διαφορά είναι φυσικά η σκηνή όπου εμφανίζονται οι γοργόνες (όπου γοργόνες καλύτερα σειρήνες). Οι πειρατές θέλουν να αιχμαλωτίσουν μία , κινδυνεύουν όμως τελικά να "αιχμαλωτιστούν" από αυτές. Γενικά σ' αυτήν την ταινία οι γυναίκες (πότε σαν Αντζέλικα και πότε σαν γοργόνες) παρομοιάζονται με άγρια και αδίστακτα θηλυκά που δεν το έχουν σε πολύ να κατασπαράξουν τους "αθώους" πειρατές...
Η Πενέλοπε Κρουζ παίζει καλά το ρόλο που της δόθηκε και ο Τζέφρι Ρας είναι ακόμη καλύτερος.
Καλή ταινία για να τη δείτε με φίλους και να περάσετε καλά την ώρα σας (ή μάλλον τις δύο ώρες σας) , αν και ενδέχεται να σας κουράσει με την υπερβολική και συνεχόμενη δράση του και τα πολλά ειδικά εφέ. Για μένα το καλό καστ σώζει την κατάσταση.

5 σχόλια:

  1. Τα ίδια και τα ίδια ήταν.
    Πάλι καλά που υπήρχε και το λοβ στορυ της γοργόνας με τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω...
    Πάντως το όλο θέμα το γοργόνων που μπορεί να γίνει και μόνο του μία ταινία είναι από τα λίγα που ξεχώρισαν.
    Αν οι παραγωγοί των Πειρατών δεν αλλάξουν μυαλά θα ξαναδούμε ένα χλιαρό σίκουελ στο μέλλον :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ διαφωνώ καθέτως...
    το love story της ταινίας ήταν κορυφή και οι γοργόνες δεν λέω καλές αλλά ήταν περιπέτεια και δεν ήταν κάτι χλιαρό όπως άλλες ΠΑΙΔΙΚΕΣ διότι το μόνο που ήταν ήταν μια απλή ταινιούλα που την βλέπουν τα παιδάκια ενώ αυτό μην ξεχνάμε στο τέλος έγινε πραγματική περιπέτεια αλλά και συγκινητική. Δεν ξέρω εσείς τι θα πείτε αλλά έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. pia rozz φυσικά και σέβομαι την άποψή σου:)
      Εν μέρει συμφωνώ κιόλας, αλλά αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι σε σύγκριση με τις προηγούμενες ταινίες των Πειρατών η συγκεκριμένη είναι πολύ κατώτερη.
      Καλή ήταν, διασκεδαστική και απολαυστική:) Αλλά όχι τέλεια.

      Διαγραφή

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)