Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Το Χρονικό της Νάρνια - Ο ταξιδιώτης της αυγής (βιβλίο 5)

  The Chronicles of Narnia - The Voyage of the Dawn Treader

  Η πρώτη μου ανάρτηση για το 2012 αφορά το πέμπτο βιβλίο της σειράς βιβλίων Το Χρονικό της Νάρνια του C.S. Lewis με τον τίτλο : ο ταξιδιώτης της αυγής. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1952 στην Αγγλία και το 1986 στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κέδρος. Το 2010 μεταφέρθηκε και στους κινηματογράφους με την ομότιτλη ταινία.
  Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε : Η Νάρνια, όπου ένας δράκος ξυπνά, όπου τα άστρα περπατούν στη γη, όπου όλα μπορεί να συμβούν. Ένας βασιλιάς και μερικοί σύντροφοί του ξεκινούν ένα ταξίδι που θα τους οδηγήσει πέρα από κάθε γνωστή γη. Καθώς πλέουν όλο και πιο μακριά, σε νερά που δεν βρίσκονται σε κανένα χάρτη, ανακαλύπτουν πως η αναζήτησή τους δεν είναι αυτή που φαντάζονταν και πως τα πέρατα του κόσμου είναι μόνον η αρχή.
  Η δική μου περίληψη : Ο Έντμουντ και η Λούσυ , τα δύο από τα τέσσερα αδέρφια που είδαμε σε δύο άλλα βιβλία της σειράς , περνούν τις διακοπές τους στο σπίτι του θείου Χάρολντ και της θείας Αλμπέρτας , καθώς και του ενοχλητικού και γκρινιάρη ξαδέρφου τους , του Ευστάθιου. Η παραμονή τους εκεί είναι πληκτική , μέχρι τη στιγμή που θα μεταφερθούν στη Νάρνια μέσα από ένα μαγικό ζωγραφικό πίνακα , δυστυχώς μαζί με τον Ευστάθιο. Θα βρεθούν λοιπόν στη μαγική χώρα της Νάρνια και πιο συγκεκριμένα στο πλοίο του πρίγκιπα Κασπιανού που βρίσκεται σε ταξίδι , σε αναζήτηση κάποιων φίλων του πατέρα του. Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν χώρες μακρινές , μαγικά πλάσματα και θα φτάσουν ως και την άκρη του κόσμου.
  Έχουμε να κάνουμε με μια ναυτική περιπέτεια φαντασίας. Ο Έντμουντ και η Λούσυ , τους οποίους γνωρίσαμε στο δεύτερο βιβλίο της σειράς (το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα) και ξανασυναντήσαμε στο τέταρτο βιβλίο (ο πρίγκιπας Κασπιανός) πλέον επιστρέφουν στη Νάρνια χωρίς τα μεγαλύτερα αδέρφια τους , αλλά με τον ξάδερφό τους , Ευστάθιο , μια μάλλον όχι και πολύ ευχάριστη παρέα γι' αυτούς. Με το πλήρωμα του Κασπιανού περνούν από χώρες και νησιά της Νάρνια και ζουν απίστευτες περιπέτειες. 
Απ' όλα τα βιβλία της σειράς που έχω διαβάσει αυτό κατά τη γνώμη μου είχε περισσότερη φαντασία και εφευρετικότητα , όσον αφορά το περιεχόμενό του , τα μυθικά πλάσματα κλπ. Διατηρεί το διδακτικό του χαρακτήρα με την αναμενόμενη αλλαγή του Ευστάθιου και σε γενικές γραμμές δεν έχει πολλές εκπλήξεις , είναι όμως ευχάριστο στο διάβασμα.
Όμορφη εικονογράφηση και ακόμη πιο όμορφο και μαγευτικό εξώφυλλο από τα έξτρα θετικά του βιβλίου.
Ειδικά προτεινόμενο για παιδιά με φαντασία που καλπάζει αλλά και εφήβους!

5. Το Χρονικό της Νάρνια - ο ταξιδιώτης της αυγής
6. Το Χρονικό της Νάρνια - ο ασημένιος θρόνος
7. Το Χρονικό της Νάρνια - η τελευταία μάχη
The Voyage of the Dawn Treader
The Voyage of the Dawn Treader
The Voyage of the Dawn Treader
The Voyage of the Dawn Treader
The Voyage of the Dawn Treader
The Voyage of the Dawn Treader

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)